Meest gestelde vragen

MadamePetite / Meest gestelde vragen
Wat is het minimum bestedingsbedrag om via Madame Petite te huren?

Wij hanteren een minimum bestedingsbedrag van € 150,- voor 2021.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

De betaling geschied in twee termijnen.Je ontvangt samen met de definitieve bevestiging van je gehuurde items een factuur. Wij verzoeken je vriendelijk de aanbetaling van 30 % van het totaalbedrag binnen 14 dagen aan ons over te maken. Na het inleveren van je items ontvang je een tweede factuur van ons met het restbedrag en heb je wederom 14 dagen de tijd om het bedrag over te maken. De borg dien je tijdens het ophalen of bezorgen contant te betalen. Let op! Vindt je evenement/feestje of bruiloft al binnen 4 weken bij bestelling plaats, dan brengen wij meteen het volledige bedrag in rekening.

Hoe kunnen wij met Madame Petite contact opnemen?

Wij zijn via de mail info@madamepetite.nl bereikbaar of telefonisch via 06-117 199 60. Wij doen ons uiterste best om vragen binnen 24 uur te beantwoorden muv feestdagen en weekenden. Vooral in het hoogseizoen van maart tot en met oktober zijn wij wat minder goed bereikbaar. Heb je na 2 werkdagen nog geen reactie mogen ontvangen, bel dan gerust. Kijk ook even in je postvak met de ongewenste mails!

Kan ik de items ook van tevoren gaan bekijken?

Ja hoor, dat is zeker mogelijk. Echter hebben wij besloten om afspraken voor een bezichtiging alleen nog in het naseizoen te plannen. In het hoogseizoen van april tot en met oktober hebben wij vaak geen mogelijkheden en zijn de meeste items toch verhuurd en kun je maar heel weinig van onze items zien. Maar stuur vooral een berichtje of bel ons en wij plannen graag een afspraak met je in. Een kijkje nemen is uiteraard geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. De opslagruimte is in Sneek, Friesland. Het exacte adres ontvang je uiteraard nog van ons.

Vragen jullie een borg?

We vragen altijd een borg van 100 euro ongeacht het bestedingsbedrag. De borg dien je contant te betalen.
Wat gebeurd er als iets kapot gaat of ik in de hectiek kwijt raak?
Wij gaan ervan uit dat je zorgzaam met onze spullen omgaat. Alle onze items hebben ergens een kleine groene sticker om ze zo sneller terug te kunnen vinden. Mocht er onverwacht toch iets stuk gaan of jullie in de hectiek iets kwijt raken moeten we de prijs om het te vervangen wel verrekenen met de borg. We vragen altijd een borg van 100 euro ongeacht het bestedingsbedrag. Bij de definitieve bevestiging vind je altijd de verhuurvoorwaarden en een lijst met prijzen voor de vervanging, zodat je altijd vooraf weet waar je aan toe bent. Is het bedrag van de schade of het verlies hoger dan de borg, dan zullen we die kosten extra in rekening brengen op de (laatste) factuur.

Hoe werkt het?

Wat leuk dat je items voor jouw grote dag, feestje of shoot wilt huren via Madame Petite. Graag leggen wij het huren voor jou in 3 eenvoudige stappen uit:

Stap 1:  Spullen huren via verhuurshop / controle beschikbaarheid

Wil je graag via Madame Petite huren? Kies dan de gewenste items in de verhuurshop en leg ze in jouw winkelmaand. Kies voor betaaloptie overmaken. Plaats bij de opmerkingen voor welke dag(en) je de items wilt huren, waarvoor jet het wilt huren en of je de spullen wilt komen ophalen of wilt laten bezorgen. Indien alles wilt laten bezorgen vermeldt hierbij dan ook het adres! We controleren dan voor jou de beschikbaarheid van alle items. Je ontvangt binnen 24 uur een definitieve bevestiging van ons, m.u.v. feestdagen of weekenden. Indien van toepassing, berekenen wij ook de bezorgkosten voor jou. Wij hanteren een minimum bestedingsbedrag van 30 euro.

Stap 2: Betaling

Je ontvangt samen met de definitieve bevestiging van je gehuurde items een factuur. Wij verzoeken je vriendelijk de aanbetaling van 30 % van het totaalbedrag binnen 14 dagen aan ons over te maken. Na het inleveren van je items ontvang je een tweede factuur van ons met het restbedrag en heb je wederom 14 dagen de tijd om het bedrag over te maken. De borg dien je tijdens het ophalen of bezorgen contant te betalen.

Stap 3 : Spullen ophalen of laten bezorgen en retourneren 

Je kunt ervoor kiezen de spullen bij ons in de showroom/opslagruimte in de buurt van Sneek op te halen of wij bezorgen de spullen graag bij jou. Na 3 dagen breng je de spullen weer terug of wij halen ze weer op. Wij gaan ervan uit dat je zorgzaam met onze spullen omgaat. Wij verzoeken je vriendelijk servies en glas af te wassen en droog te retourneren.

De kleine letters

Schade of verlies

Wat als er iets kapot gaat of je iets kwijt bent geraakt in de hectiek van je bruiloft, fotoshoot of feestje? Geen probleem. Helaas moeten we de prijs om het te vervangen wel verrekenen met de borg. We vragen altijd een borg van 100 euro ongeacht het bestedingsbedrag. Bij de definitieve bevestiging vind je altijd de verhuurvoorwaarden en een lijst met prijzen voor de vervanging (als wij dit alvast kunnen aangeven, soms moeten wij ook eerst een offerte bij een bedrijf aanvragen voor het vervangen van glas bijvoorbeeld), zodat je altijd vooraf weet waar je aan toe bent. Is het bedrag van de schade of het verlies hoger dan de borg, dan zullen we die kosten extra in rekening brengen op de factuur.

Doen jullie ook aan styling?

Met liefde en oog voor details verzorgen wij jullie mooiste dag. In de afgelopen jaren hebben wij al heel wat mooie bruiloften, diners en evenementen mogen stylen. Wij doen maar een beperkt aantal bruiloften per maand om zeker te gaan dat jullie dag alle aandacht krijgt.

Wij plannen altijd van tevoren een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om jullie wensen te overleggen. Wij horen graag van je! Neem alvast een kijkje in het kopje ‘styling‘ of bekijk ons portfolio. Hier vinddt je de belangrijkste informatie omtrent de styling.

Wat zijn de bezorgkosten?

Dat is zeker mogelijk.

Let op! Wij leveren pas vanaf een bestedingsbedrag vanaf  € 200,– exclusief leveringskosten.

Helaas is het anders voor ons economisch gezien niet (meer) haalbaar. Wij vragen 0,52 cent per gereden km, gerekend vanaf Sneek, Iepenlaan 7.

De prijs is inclusief btw, chauffeur en benzinekosten. Je dient het aantal km keer 4 te berekenen. Uiteraard ben je vrij om zelf alle items op te halen bij onze locatie in Sneek.

Hoelang van tevoren moet ik mijn bestelling plaatsen?

Om zeker te gaan dat je gewenste items nog beschikbaar zijn, raden wij altijd aan om op tijd te reserveren. De meeste plaatsen 3 a 6 maanden van tevoren de bestelling, sommige zelf eerder. Aangezien de meeste items van ons uniek zijn en wij dus hiervan geen tweede hebben is vol=vol. Vooral voor zeer populaire dagen in de zomermaanden (lees mei t/m september) zijn wij altijd snel volgeboekt. Maar ook last minute kun je altijd nog een bestelling plaatsen. Wil je graag de styling door ons laten verzorgen? Dan raden wij aan minimaal 6 maanden tot 1 jaar van tevoren contact met ons op te nemen.